На 2 септември 1966 г. в град Коацакоалкос, Мексико се ражда една талантлива жена, която по-късно ще стане известна като една от трите латиноамерикански актриси, номинирани за „Оскар за най-добра женска роля“. Днес Салма Хайек навършва 54 и по нищо не личи годините да са оставили своя отпечатък върху кожата и красотата й.

По случай рождения си ден горещата мексиканка сподели огнен кадър по бански, който ни дава няколко теми за размисъл – като например как Салма поддържа тялото си, кой е личният й козметик и правила ли си е пластични операции.

За да е напълно ясно, че снимката е актуална, Хайек уточни, че тя не е от модерните напоследък архивни кадри.

„Познайте кой навършва 54 утре?“, написа към снимката актрисата, която от дни се наслаждава на лятната си почивка в Гърция заедно със съпруга си милиардер – французинът Франсоа Анри Пино.

За да не скучаят феноветe й, преди това Хайек сподели и още няколко изкусителни кадъра по бански от гръцката си ваканция.

Само преди ден актрисата се присъедини към кампанията, организирана от Дженифър Лопес „Vote Like a Madre” („Гласъвай като майка), която има за цел да окуражи майките с латино произход да гласуват на предстоящит избори в Щатите. „Vote Like a Madre”насърчава избирателите да подкрепят кандидатите, които вклюват в кампанията си приоритетно проблеми, свързани с измененията в климата. Салма сподели снимка, на която се виждат нейната и ръката на дъщеря й Валентина.