21 юни ще е празник за почитателите на тежкия рок.

Събитието е Sonishpere Bulgaria, мястото – Национален Хиподрум – Банкя. Мащабният купон включва имената на легендите Iron Maiden (хедлайнерите), но също предлага възможността да се зарадваме на Slipknot, Alice Cooper, Mastodon и Apocalyptica.

Феновете на групата нямат нужда от обяснения кои са те, но ние ще добавим, че Iron Maiden могат да се похвалят с  уникални събития в кариерата си. Например маратонът "World Slavery Tour of 1984/5", хедлайн участието им на "Rock in Rio" през вече далечната 1985 и по-скорошната 2001 и изпълнение на  "Castle Donington’s Monsters Of Rock festival" през 1988 (и до днес това е най-големият ивент там с публика от 107,000). Според разбирачите, Maiden задават нови стандарти, като през цялото време не спират да се развиват и преоткриват себе си – и музикално, и визуално.

Успехът им, разбира се, продължава и през 21 век, като към днешна дата бандата има над 80 милиона продадени копия, а 2010 отново отбеляза исторически момент в кариерата им - издаването на техния 15 студиен албум. Името му е ‘The Final Frontier’ и според чартовете той е най-успешният им до момента.

Групата продължава турнето за представянето на албума си и през февруари 2011. Интересна подробност е, че бандата разполага със собствен самолет (Boeing 757 airliner Ed Force One), който е пилотиран от фронтмена на Iron Maiden - Брус Дикинсън. С него целият екип и всичката им сценична продукция (тежаща общо 10 тона) ще пропътува цялата планета, при това за 66 дни и само в рамките на тази част от тура. То ще завърши в Лондон през август и по това време Maiden ще са свирили на 101 шоута пред над 2 милиона фена.

Билетите са в продажба от вчера 10 март (четвъртък). Цените за шоуто са между 90 и 150 лева, за къмпинга (в който ще има вода и електричество) - 20. Паркингът ще ви излезе още 10 лева.

До мястото на събитието се стига и с автобус 42, който можете да хванете от метростанция „Сливница”.

Вратите отварят в 15.00 часа

Шоу тайм: 17.00 часа