Последната снимка на Роби Колтрейн, заснета месеци преди смъртта му, показва прочувствен момент с колежката му от „Хари Потър“ Ема Уотсън, пише "Дейли мейл".

На снимката на събитие за отбелязване на 20-ата годишнина на „Хари Потър: Завръщане в Хогуортс“, звездите могат да бъдат забелязани да разговарят, гледайки се право в очите.

Шотландският актьор, която почина на 72-годишна възраст вчера, беше най-известен с ролята си на любимия пазач на Хогуортс Хагрид, както и с ролята на криминалния психолог д-р Еди Фиц Фицджералд през 90-те години на миналия век.

Въпреки че смъртта му беше до голяма степен неочаквана, Роби Колтрейн, чието истинско име е Антъни Робърт Макмилан, по-рано е говорил открито за своите здравословни проблеми, споделяйки, че през последните си години „се е борил с болката 24 часа в денонощието“.

Снимка: Getty Images

Актьорът разкри, че страда от остеоартрит - най-често срещаният тип артрит във Великобритания.

„Нямах хрущял в коляното си. Беше търкане на кост върху кост. Не бих пожелал такава болка и на най-големия си враг. Беше просто ужасно“, сподели тогава той.

Лекарите тогава установяват, че „няма останал хрущял в едното му коляно“, което е причинявало непоносимата болка.

Ема Уотсън, която играе заедно с Колтрейн като Хърмаяни Грейнджър във филмовата поредица за Хари Потър, отдаде почит в Инстаграм профила си към покойния си колега.

Снимка: Instagram/@emmawatson

Споделяйки последната им обща снимка, актрисата написа: „Почивай в мир, Роби Колтрейн".

„Роби беше като най-забавният чичо, който някога съм имал, но най-вече беше дълбоко грижовен и състрадателен към мен като дете и възрастен. Талантът му беше толкова огромен, че имаше смисъл да играе гигант – той можеше да запълни всяко пространство с блясъка си", пише още Уотсън в социалната мрежа.

Снимка: Getty Images

„Роби, ако някога успея да бъда толкова добра, колкото беше ти с мен на снимачната площадка, обещавам, че ще го направя в памет на името ти. Знай колко много те обожавам и ти се възхищавам. Наистина ще ми липсва твоята грижовност, твоите прякори, твоята топлина, твоят смях и твоите прегръдки", допълва тя.

"Ти ни направи семейство. Знай, че ти беше това за нас. Нямаше по-добър Хагрид. Ти превърна в удоволствие за мен ролята на Хърмаяни", сподел актрисата.

Вижте повече за Ема Уотсън в следващото видео: