Компанията на Робърт Де Ниро - Canal Productions съди бивша служителка за 6 милиона долара, след като тя била изловена да гледа сериали и да харчи парите на фирмата за лускозни стоки, храна и транспорт за лични нужди, вместо да изпълнява служебните си задължения.

Чейс Робинсън прекарала 4 дни в 55-часов маратон в гледане на „Приятели“ по време на работа през януари тази година, се посочва в съдебния иск. За същия период от 4 дни, но през март, Чейс изгледала 20 серии на сериала „Arrested Development“ и 10 серии  на „Schitt's Creek“. В същото време от кредитната карта на компанията на холивудския актьор били похарчени 300 долара в луксозен супермаркет в Манхатън.

„Гледането на сериали по никакъв начин не е част от задълженията и отговорностите на Робинсън. Това е било направено за нейно лично забавление и удоволствие, когато на нея й е било плащано, за да работи“, се казва в обвинението към нея.

За период от 2 години недобросъвестната служителка е похарчила малко над 20 хиляди долара, поръчвайки си обяд от два скъпи ресторанта, използвайки слuжебна кредитна карта. Другото разходно перо, с което Робинсън е „таксувала“ компанията на Де Ниро неправомерно, е за транспорт – за таксита тя е похарчила 32 хиляди долара.

Чейс Робинсън постъпва на работа при холивудската звезда през 2008 година като негов личен асистент, издигайки се до поста вицепрезидент на отдел Продукция и финанси в компанията на Де Ниро. Според обвинителния акт годишната й заплата била 300 хиляди долара.

Служителката напуска внезапно на 6 април, когато се появяват подозрения за нейната „честност, почтеност, работна етика и мотивация“.

След напускането й преглед на документацията показва, че тя харчила фирмени пари не само за храна и транспорт, но и за пътувания, флорални декорации, скъпи телефони, дамски чанти Louis Vuitton и гледачи на кучета.

И това съвсем не е всичко – предполага се, че наглата лична асистентка е откраднала 3 милиона въздушни мили от актьора и ги е използвала за лични пътувания и ваканции, а други 5 милиона е прехвърлила в свой личен акаунт. Общата стойност на откраднатите въздушни мили е 125 хиляди долара.

Заради своята ръководна позиция Робинсън е имала възможност сама да одобрява „разходите“ си.

„Този съдебен иск е за икономически щети, нанесени от недобросъвестен служител, който въпреки че е бил на висока и доверена позиция, многократно и методично злоупотребява с длъжността си, за да присвои средства и имущество на работодателя си за лична изгода“, се казва в документацията от съда.