През уикенда Риана направи ревю на бельото от собствената си марка „Savage x Fenty“ и макар шоуто да предизвика фурор, навлече гнева на почти целия мюсюлмански свят върху певицата. Без да подозира, че това може да се превърне в проблем, Риана е използвала свещен текст от Корана.

По време на ревюто беше пусната песента „Doom“ на певицата Куку Клои, в което има текст от ислямския хадис – най-свещените текстове за мюсюлманите, за които се счита, че са думи, изговорени от пророка на тяхната религия.

Риана се извини за допуснатата грешка, а Куку Клои призна, че не е имала представа какво представлява текстът, включен в песента и не е очаквала, че някои ще бъде засегнат.

Снимка: Getty Images

Макар част от обидените хора да приемат извинението на Риана, модната блогърка Ходън Лейдън отбеляза, че подобни гафове са доказателство, че в модната индустрия няма достатъчно хора, които да познават исляма. „Модната индустрия се нуждае от повече мюсюлмани, които да забелязват подобни неща“, написа тя.

Модната блогърка Аруж Афтаб пък продължава да е недоволна от случилото се. Тя обясни проблема през BBC така: „Когато видях видеото, направо ми призля. Хадисът беше използван в песен, на която жени танцуваха по бельо. Ислямът е точно обратното на това, много е скромен. Според мен всеки мюсюлманин има право да бъде обиден.“

Снимка: Getty Images

Това не е първият случай, в който Риана прави нещо, обидно за Исляма. През 2013 г. певицата е била помолена да напусне джамия в Абу Даби, защото е позирала за „непристойни снимки“.