Предстоящият филм за Снежанка, в който ще участват Рейчъл Зиглър като главната героиня и Гал Гадот като Злата кралица наскоро беше представен на изложението D23 на Дисни. Зеглър разговаря с Бранд Дейвис от ComicBook за преживяванията си на снимачната площадка и за това какво означава да се превъплъти в първата принцеса на Дисни в игрален филм. Актрисата призна, че малко се е изплашила от вълнението и напрежението да играе Снежанка.

"Е, трябваше да работя наистина усилено, за да се освободя от малкото момиченце в мен, защото се изплаших.. Невероятно е, да бъдеш емблематична принцеса. Да бъдеш първата принцеса на Дисни, това е най-голямата отговорност", казва тя.

Снимка: Getty Images

Зеглър заяви, че оценява факта, че актриса от латиноамерикански произход ще изиграе такава важна роля. По време на интервю за ExtraTV Зиглър заяви, че римейкът ще бъде много по-силен от оригиналния анимационен филм.

Зад кормилото на римейка застава Марк Уеб, режисьор на франчайза "Невероятният Спайдърмен". Номинираната за "Оскар" режисьорка и сценаристка Грета Геруиг е автор на сценария за проекта.

Гадот сподели, че ролята ѝ на Злата кралица е "много различна" от това, което е правила досега.

Снимка: Getty Images

Рейчъл Зиглър е в полезрението на много филмови студия след пробивната си роля в "Уестсайдска история" на Стивън Спилбърг. Зеглър изигра ролята на Мария в тандем с актьора Ансел Елгорт. Филмът бе номиниран за няколко награди, включително за най-добър филм на Оскарите.

Работата ѝ във филма донесе на актрисата многобройни отличия. През 2021 г. Националният съвет за рецензии обяви Рейчъл Зиглър, за най-добра актриса на годината. Тя е номинирана и за най-добър млад актьор/актриса на филмовите награди "Изборът на критиците".

На Рейчъл Зиглър ѝ предстои да участва в още няколко големи проекта. Неотдавна ѝ бе поверена една от главните роли в предстоящата филмова адаптация на предисторията на романа "Игрите на глада: Балада за песнопойците и змиите". Зиглър ще участва и в предстоящия проект на DC „Shazam! Fury of the Gods“ (Яростта на боговете).

Тя започна снимките за предстоящия римейк на "Снежанка" през март тази година. Първоначално проектът трябваше да започне да се снима през март 2020 г., но беше отложен заради пандемията от COVID-19, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

Вижте повече за Рейчъл Зиглър в следващото видео: