Лана Търнър е сред най-популярните актриси на Холивуд през 40-те и 50-те години на 20 век. Името й блести в множество хитови продукции от този период, сред които „Доктор Джекил и господин Хайд“, „Пощальонът винаги звъни два пъти“, „Лошият и красавицата“. За връх в нейната кариера се счита филмът „Подобие на живот“ на Дъглас Сирк от 1959 година.

Лана Търнър е родена като Джулия Джийн Търнър на 8 февруари 1921 в САЩ. Семейството й е бедно, баща й бива убит, а майка й работи по 80 часа седмично, опитвайки се да свърже двата края. Както се случва с хубавите неща, съвсем случайно, когато Лана е едва 16-годишна, я забелязват в едно кафене. Първата й малка роля не закъснява, както и договорът с Метро Голдуин Майер. Лана Търнър умира на 74–годишна възраст.

 

"Успелият мъж е този, който изкарва толкова пари, колкото жена му не може да похарчи. Успялата жена е тази, която може да намери такъв мъж."

"Джентълменът е просто търпелив вълк."

"Бих загубила ценен чифт обеци, пред това да ме видят без грим."

"Казват, че в Холивуд винаги трябва да прощаваш на своите врагове, защото никога не знаеш дали няма да се наложи да работиш с тях."

"Винаги съм обичала предизвикателствата."

"Толкова съм лековерна. Аз съм отвратително лековерна. Направо ми се гади от собствената ми лековерност."

"Хуморът е балсамът на моя живот. Но той е запазен само за най-близките ми и не е част от Лана, която всички познават."

"Истината е, че сексът не означава чак толкова за мен в момента."

"Животът ми беше серия от екстремности."