35-годишният лондончанин Алекс Шанън е първият инфлуенсър в света, специализирал се в спането и успял да привлече толкова много последователи в Instagram (в момента малко над 22 000).

„Всички инфлуенсъри се концентрират върху дрехите, храната или забележителностите в съответните туристически дестинации. Всички пишат и снимат едни и същи неща. Затова реших да се съсредоточа в спането“ – споделя пред Insider Шанън, чийто акаунт в Instagram е @FollowTheNap (последвай дрямката).

Събуждане в леглото в президентските апартаменти в луксозни хотели в Париж, Лондон, Сан Франциско, Дубай... Снимките в профила на Шанън са гарантирано луксозни, като общото между тях е, че в 95% от случаите той лежи и си почива. Ако случайно е буден, то това е, за да закуси в леглото (кафето в Armani Hotel в Дубай например е поръсено с люспички от 24-каратово злато) или да почете книга преди сън.

Какво по-хубаво от това? Алекс Шанън наистина си е намерил работа мечта.

А най-приятното е, че освен луксозни снимки инфлуенсърът предлага и забавни съвети. Ето един пример: „Често ме питат как да получим бонус в хотела. Съветът ми е да изпиете две бутилки вино и да изядете 15 пасти. След това се намажете със зехтин и легнете да спите във ваната. Така никой няма да посмее да ви изгони от стаята и ще имате няколко допълнителни часа спокойствие.“