След бума на мобилните телефони, не е ли време да навлезем в ерата на мобилните климатици? Време е, разбира се. Особено ако сте от онези хора, който летните горещини измъчват до крайност - тогава новото предложение на "Sony" със сигурност силно ще ви заинтригува. 

Снимка: Sony

"Reon Pocket" е персонален климатик, който ще ви охлади независимо дали сте в препълнения градски транспорт или гледате любимата си група под палещите лъчи на слънцето. Преносимото устройство на "Sony", което също може да се използва като нагревател в студените дни, само за една седмица успешно завърши кампанията си за финансиране в сайта на компанията.

Снимка: Sony

Дискретният модел е направо перфектен за бизнесмени и бизнесдами, които искат да се радват на прохлада, докато са облечени в костюм. "Reon Pocket" се използва със специална тениска за носене под ризата, която има джоб в основата на врата.

Снимка: Sony

Устройството, което тежи около 85 грама, се свързва с приложение посредством Bluetooth, което позволява лесното регулиране на температурата. 

Снимка: Sony

Портативният уред работи с помощта на термоелектрическо охлаждане и може да понижи телесната температура на потребителя с цели 13 градуса по Целзий, както и да го затопли с около 8 градуса по Целзий.

Снимка: Sony

Персоналният климатик работи както с мобилната операционна система Android, така и с iOS, като се зарежда чрез стандартен USB-С порт. Устройството предлага достатъчно прохлада със своя 90-минутен живот на батерията.

"Sony" планира да пусне "Reon Pocket" точно навреме за Летните олимпийски игри в Токио през 2020 г. Япония винаги е била на светлинни години пред останалия свят в технологично отношение, така че вижте как изглежда бъдещето с този продукт - не само на деня, но на сезона.