Преди почти 25 години - на 22 септември 1994 г. - е излъчен първият епизод на култовия сериал "Приятели". Както помним, едно от емблематичните места за срещи на Чандлър, Рос, Рейчъл, Моника, Фийби и Джоуи беше кафенето "Central Perk".

За да отбележат годишнината на ТВ сериала, от LEGO са създали специален тематичен комплект, в който феновете на ситкома със сигурност ще се влюбят - любимото кафене в Ню Йорк е превърнато в очарователен комплект от 1070 части.

Носталгичният комплект, който би стоял прекрасно върху масичката за кафе във всеки апартамент, включва емблематичните герои и обзавеждане от снимачната площадка - като емблематичния диван, около който всички се събираха, за да пият кафе и да си разказват забавни истории.

Без да пропуска китарата и микрофона, разбира се, на които Фийби изпълнява класическата си песен "Миризлива котка"... Джоуи пък има пица, която не обича да споделя с никого, както знаем. Но "Central Perk" нямаше да е същият без Гюнтер - баристата също е включен с фигурка до неговата еспресо машина и метла.

Комплектът LEGO Ideas Central Perk Set излиза в продажба на 1 септември 2019 г. срещу 59,99 долара в онлайн магазина на компанията.