Слънце, море, високи температури... Обичаме всички тези неща, но те са пагубни за състоянието на косата ни – солената морска вода в комбинация със слънцето я изсушава, а високите температури сякаш изсмукват всяка капка вода, а с нея и жизнеността й.

За да бъдем винаги красиви, е важно да поддържаме косата си не просто в добър вид чрез замаскиращи продукти и постоянно къдрене, изправяне и оформяне, а чрез основна грижа. От съществена важност е продуктът, с който я мием. Днес ви предлагаме подрахнващ шампоан за суха, слаба и увредена коса от серията Ecophane на Biorga, който действа на косъма в дълбочина.

#Климатът през лятото прави косата ни безжизнена и отслабена, а подхранващият шампоан от серията Ecophane се бори именно с тези проблеми. Сред активните му съставки е хиалуроновата киселина, която овлажнява скалпа, а хидролизираният пшеничен протеин в продукта прониква в косъма и регулира нивата на влага. Пантенолът, известен и като витамин B5, е анти-статичен агент, който придава обем и прави косата по-мека, бляскава и лесна за оформяне.

Снимка: Press office

#Благодарение на подхранващият шампоан на Biorga, косъмът възстановява своята жизненост и увеличава еластичността си. Освен това помага и за стимулацията на клетъчния метаболизъм и защитава косата и скалпа от влиянието на външни агресори, каквито са морската вода и слънцето, водещи до прекомерно изсушаване.

#Специфичните летни условия, честото ходене на плаж и високите температури неизбежно водят до по-често миене на косата, което е допълнителен фактор за отслабването на косата и изсушаването на скалпа. Повечето шампоани имат прекалено агресивни съставки и не са подходящи за ежедневна употреба, но шампоанът за суха и увредена коса от серията Ecophane има нежна почистваща основа, която е подходяща за всеки ден. Добавете го в уишлиста си за лятото и се наслаждавайте на морето и слънцето без притеснения за вашата коса. И ви обещаваме, че този път няма да посрещнете есента със значително по-къса прическа.