Носталгия и поглед в бъдещето - това е най-краткия начин, по който можем да опишем новия модел "Балканче" - ловешкият велосипед, който мнозина от нас познават от детството си. 

Репликата на известната българска марка велосипеди има не малко подобрения, но е запазила основните черти във визията на модела. През 70-те и 80-те години, когато децата масово караха именно това колело, са продадени над милион и половина бройки от него. Велосипедът с нов дизайн ще бъде в магазинната мрежа от март месец тази година. Ще се предлага в два модела – "Класик" и "Комфорт". "Класик" е без скорости, с контра и предна спирачка. "Комфорт" има 3 скорости (тип "Shimano Nexus") и е изключително подходящ за градско каране.

Новият модел е запазил специфичното, с което беше известен неговият старт братовчед, а именно възможността да се кара от всеки член на семейството и да пасва на размера му. И новото "Балканче" е сгъваемо и е запазен оригиналният дизайн на кормилото му – така характерен за модела. 

А ето и как в децата в миналото караха стария модел "Балканче" в паркове и градинки (откъс от филма "Изпити по никое време" на братя Мормареви; 20 минута).