Престоят в болницата не е сред най-приятните преживявания в живота, особено за децата. За малчуганите престоят в болничната стая е едно от възможно най-ужасяващите неща. Сега едно момиче е измислило начин поне преливането на разтвори с интравенозните банки да стане в пъти по-малко плашещо.

Преди пет години, когато е на 7, Ела Казано е диагностицирана с рядко хронично заболяване - идиопатична тромбоцитопения пурпура. Това налага тя да получава преливания на всеки два месеца. По време на първото си посещение Казано е уплашена от всичко, което вижда - абокати, спинцовки и останалото медицинско оборудване, свързано с интравенозното преливане. Но бързо осъзнава, че не е сама в тази ситуация.

"Когато видях все повече и повече деца да изпитват същите чувства, аз станах по-заинтересована от създаването на по-приятен начин децата пациенти да преминават през това, така че създадох плюшената торбичка Меди Теди", споделя 12-годишната Ела.

Видимо изглежда като малко плюшено мече, но е предназначена за поставяне на интравенозна банка, така че да намали страшното усещане и да направи по-поносима ситуация, като замени плашещия вид на инфузионния разтвор с… приятелско лице насреща. А най-добрата част е, че гърбът на Меди Теди е изработен от мрежа, което позволява на лекарите или медицинските сестри да проверят съдържанието на банката без проблем по всяко време.

Ела Казано и семейството й решават да направят продукта масово достъпен, така че стартират кампания за набиране на средства в GoFundMe, която върви отлично и вече е събрала дарения от над 22 000 долара.

Тази идея наистина може да помогне на децата по-лесно да понесат престоя в болница. Бихте ли я подкрепили?