Почти няма жена на тази земя, която да не обича да пазарува за себе си. Дрехи, чанти, обувки, аксесоари, техника и още и още. Няма жена, която да не ползва услугите на козметик, фризьор, гримьор. Жените сякаш обичаме да се хвалим с новите си продобивки и веднага ги слагаме на показ или, разбира се, във социалната мрежа.

Колко често е нормално да обикаляме магазините и да си купуваме дузини неща, от които дори нямаме нужда? Някои жени твърдят, че чрез шопинга се разтоварват и разпускат, други казват, че просто не могат да отказват на магазинерките. Трети просто искат да изхарчат пари. Истината някъде там ли е? Толкова много реклами, промоции, отстъпки, молове, магазини и бумът на онлайн пазаруването.

 

Модата ли е тази, която ни кара постоянно да обновяваме гардероба си или какво?

Нормално ли е да изхвърляме бившите от живота си, но да пазим стари рокли, които сме сложили само веднъж? Това пита героинята от "Сексът и градът" Кари Брадшоу. И като се замислите колко дрехи сте оставили в гардероба си, които повече няма да облечете? Трупаме и събираме нови дрехи и все нямаме какво да облечем за вечерта.

Манията да имаме повече и повече е болест. Да се сдобиваме с най-новите и модерни дрехи, прически, обувки, дори телефони. И да не изхвърляме старите. Ако искате да се освободите от всичките си излишни дрехи и вещи- дарете ги в дом или ги подарете на нуждаещи се.

В днешно време за жената е много важно тя да изглежда добре, за да се чувства добре. Но не забравяйте, ние сме хора на първо място и ще се чувстваме такива, ако сме добри и справедливи към себе си и останалите.