Принцеса Юджини и нейният съпруг Джак Бруксбанк посрещнаха първото си дете на 9 февруари. Минаха няколко дни преди двамата да разкрият името на бебето.

А то е Филип.

Името е избрано като уважение към дядото на принцесата, херцог на Единбург и съпруг на кралица Елизабет, пише "Хелоу магазин".

Принц Филип е роден на 10 юни 1921 г. на гръцкия остров Корфу. Той е наследник на кралските фамилии на Гърция и Дания.

Първата среща на Филип и бъдещата кралица Елизабет е през 1934 г. по време на сватба в монархическите среди. Любовта пламва през 1938 г., когато Елизабет е само на 12, а красивият принц е на 17.

Двамата се женят през 1947 г., като Филип се отказва от правата си да наследи гръцкия или датския трон. Титлата, която получава след брака, е „Негово Кралско Височество принц Филип, херцог на Единбург“.

Презимето на бебето ще бъде Стамп, пише "Дейли мейл". 

То пък е свързано със Стамп Бруксбанк, управител на Английската банка в средата на 18-и век, който е пра-пра-прадядо на съпруга на принцеса Юджини. 

Това е първото дете на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк и девето внуче за кралица Елизабет. 

То е на 11-то място като претендент за трона. Ще се измести обаче с една позиция назад, когато се роди второто дете на Меган и Хари. Припомняме, че двамата съвсем скоро споделиха, че Меган Маркъл е бременна отново.