35-годишният принц Хари говори за отношенията с брат си Уилям (37) в документален филм на ITV, посветен на африканската обиколка на Хари Меган Маркъл и излъчен в неделя вечерта във Великобритания.

Говорейки за напрежението, свързано със статута им на кралски особи, Хари споделя: „Неизбежно е да се случват разни неща, но ние сме братя. Винаги ще бъдем братя. В момента сме поели по различни пътища. Винаги ще подкрепям Уилям, както и той мен. Не се виждаме толкова често, както преди, защото сме много ангажирани, но аз го обичам. Повечето ситуации са от нищо нещо. Като братя ние имаме добри и лоши дни.“

През април добре осведомен източник сподели пред изданието PEOPLE, че Уилям и Хари са „в съвсем различни житейски ситуации“. Според източника, съдбата е отредила двамата да бъдат различни още от самото начало. Хари, който свободно се води от инстиктите си, винаги е считал по-големия си брат за притиснат от протокола като бъдещ монарх.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Различната нагласа към живота се е проявила най-силно, когато връзката между Хари и Меган е станала сериозна. Според няколко източници на PEOPLE, напрежението между братята започва, когато Хари обявява желанието си да се ожени за Меган след по-малко от година познанство.

Уилям, който се ожени за колежанската си любов Кейт след 8-годишно познанство, е предупредил Хари да не бърза. Нещо, което е огорчило Хари.

Разбира се, напрежението между братята се прехвърля и към съпругите им, които са „съвсем различни характери“ според близки на кралското семейство.

През март Меган и Хари се отделиха от Уилям и Кейт, като напуснаха двореца Кенсингтън и се преместиха в Уиндзор, отдалечен на 40 км. Освен това младото семейство си направи и собствен Instagram профил.