Принц Хари не може да разчита на личната си охрана, ако се върне в Англия.

Решение на Министерството на вътрешните работи му пречи сам да финансира полицейската защита за себе си и семейството си, когато е в Обединеното кралство. По тази причина той е поискал преразглеждането му, пише "Пийпъл".

Адвокатът на 37-годишния херцог на Съсекс заявил, че е "необходимо да се изяснят фактите" относно молбата на Хари за охрана от септември месец.

След като през 2020 г. се оттеглиха от ролите си на висши членове на кралското семейство, Хари и съпругата му Меган Маркъл загубиха финансираната от данъкоплатците полицейска защита. Херцогът за пръв път предложи лично да плати за охраната на себе си и семейството си във Великобритания през януари тази година по време на посещение в Сандрингам, се посочва в изявлението.

Въпреки че това предложение е било отхвърлено, говорителят на херцога заявил, че той иска да го направи, "за да не се налага да го правят британските данъкоплатци".

Снимка: Getty Images

Говорителят споменал и че сигурността на Хари е била застрашена, когато през 2021 той пътува до Обединеното кралство, за да открие статуя в чест на покойната си майка, принцеса Даяна.