Принц Филип "леко се подобрява", заяви Камила, херцогинята на Корнуол, след 15-ата нощ на херцога на Единбург в болницата, съобщава Би Би Си.

99-годишният принц Филип, който се лекуваше от инфекция, която не е свързана с COVID-19, се премести в болницата "Свети Вартоломей" в Лондон в понеделник за изследвания и наблюдение на съществуващо сърдечно заболяване.

Камила е споделила информацията, когато доброволец в центъра за ваксинация срещу COVID-19 в Кройдън я е попитал как е херцогът.

"Това е много добра новина. Ще стискаме палци", е допълнила Камила.

Снимка: Getty Images

Камила е била на посещение в центъра за ваксинация срещу COVID-19 в църквата "Свети Павел" в сряда сутринта.

Ан Шийън, рецепционистка към медицинския център, потвърждава, че по време на посещението е попитала херцогинята как е принц Филип.

Камила е заявила: "Днес чухме, че той леко се подобрява. Това е много добра новина. Ще стискаме палци."

Херцогът на Единбург, който навършва 100 години през юни, беше хоспитализиран на 16 февруари, като точната причина за първоначалното му приемане не беше разкрита, но не е свързана с COVID-19.

На 1 март от Бъкингамския дворец обявиха, че е бил преместен с линейка в болницата "Свети Вартоломей" в Бартс, Лондон.

Снимка: Getty Images

От дворецът допълниха, че "лекарите ще продължат да го лекуват за инфекция, както и да предприемат изследвания и наблюдения за съществуващо сърдечно заболяване".

Принцът на Уелс Чарлз посети баща си в болницата "Крал Едуард VII" през уикенда след приемането му. Кралицата и другите членове на кралското семейство са продължили да изпълняват служебните си задължения, докато херцогът е бил в болница.

Болницата "Свети Вартоломей" в Лондон е болница на Национална здравна служба и разполага с най-голямото специализирано сърдечно-съдово отделение в Европа.

Снимка: Getty Images

През 2011 г. принц Филип беше откаран в болница с хеликоптер от Сандрингам, след като се оплака от болки в гърдите, докато кралското семейство се подготвяше за коледните празници. Тогава той е бил лекуван от блокирана коронарна артерия в болница "Папуърт" в Кеймбриджшир и му беше поставен стент.