Принц Филип, херцогът на Единбург, е претърпял успешна процедура за сърдечно заболяване, което е имал, съобщава Бъкингамският дворец.

От официалното изявление на Бъкингамският дворец става ясно още, че принц Филип ще остане в болница за лечение, почивка и възстановяване в следващите няколко дни, пише Би Би Си.

99-годишният херцог на Единбург вече прекара 16 нощи в болница.

Принц Филип се лекува от инфекция, която не е свързана с COVID-19, като в понеделник беше транспортиран с линейка в болницата "Свети Вартоломей" в Лондон за изследвания и наблюдение на състоянието на сърцето му.

От Бъкингамския дворец заявиха, че процедурата е била проведена в сряда. Оттам казват още, че в момента няма да предоставят повече подробности за състоянието на принц Филип.

Снимка: Getty Images

Болницата "Свети Вартоломей" в Лондон е болница на Национална здравна служба и разполага с най-голямото специализирано сърдечно-съдово отделение в Европа.

През 2011 г. след оплакване от болки в гърдите принц Филип беше откаран в болница с хеликоптер от Сандрингам. Тогава той беше лекуван от блокирана коронарна артерия в болница "Папуърт" в Кеймбриджшир и му беше поставен стент.