Феновете на бившия кечист Дуейн Джонсън, известен като Скалата, са много развълнувани – подозират, че любимецът им започва кандидатпрезидентската си кампания и смята да влезе в Овалния кабинет след около 12 години. Скалата, който е най-високоплатеният актьор днес, участва в сериал, посветен на живота му, който започва с кандидатирането му за президент през 2032 г.

Снимка: Getty Images

В интервю за „USA Today“ актьорът сподели, че не отхвърля подобна възможност:

Ще обмисля да се кандидатирам в бъдеще, ако това е, което хората искат“, каза Скалата като истински политик. „От хората зависи, така че ще чакам и ще се ослушвам. Ще поставя пръста си на пулса и ухото си до земята.

Снимка: Getty Images

Още през 2016 г. Скалата сподели, че би се справил като президент. Тогава той заяви, че в Белия дом трябва да застане човек, който не реже мостове и участва в диалог с всички, включително и с хората, които не са на неговото мнение. Според Скалата самият той има подобни качества.

Снимка: Getty Images

Като президент аз бих бил отговорен към всички“, каза в скалата в друго интервю през 2017 г. „Особено ако сте на различно мнение от мен. Ако има много хора, които не са съгласни с мен, значи може би има нещо, което не разбирам. Обяснете ми го.

Кадър от сериала "Младият Скалата"
Снимка: Getty Images

Сериалът „Младият Скалата“ разказва за живота на актьора. Дуейн Джонсън започна кариерата си в телевизията като кечист, след което се превърна в един от най-успешните холивудски актьори.

Снимка: Getty Images

Джонсън няма да е първият политик в американската история, който е станал популярен от екрана. Досегашният американски президент Доналд Тръмп стана най-известен с предаването си “Стажантът“. До неотдавна начело на щата Калифорния беше звездата от „Терминатор“ Арнолд Шварценегер, а Роналд Рейгън, един от най-известните и противоречиви президенти на САЩ, започва кариерата си като филмов актьор.