Не знаем дали 46-ото Народно събрание ще бъде по-различно от всички предишни, но знаем, че започна различно, що се отнася до цветовете и дрехите на някои депутати. Откроиха се няколко дами, избрали смели, ярки цветове - Мика Зайкова откри 46-ото Народно събрание със сет в розово, Мая Манолова беше в цвят мента.

Председателката на НС избра сако с флорални принтове за първия ден от работата на новото Народно събрание. Големите розови цветя определено се открояваха на фона на банките от светло дърво в парламента. Смелият подход на Мика Зайкова нямаше как да не бъде забелязан. Това е вторият път, в който тя открива заседание на Народното събрание, като най-възрастен народен депутат. На този ден при 45-ото Народно събрание тя подходи доста по-класически към външния си вид, залагайки на черното.  


Мая Манолова се появи в костюм в цвят тюркоаз.
Това не единствената промяна при нея. Името на партията, с която влиза в парламента вече не е "Изправи се! Мутри вън!", а "Изправи се! Ние идваме!“. За предишното 45-о НС тя беше с едноцветен костюм, но в синьо. Тогава бившият омбудсман на София все още не беше свалила мартеницата си в първия ден на 45-ото НС. 


Преизбраната председателка на 46-ото Народно събрание Ива Митева бе малко по-обрана в избора на цвят за тоалета си - масленозелено.
Депутатката от "Има такъв народ" се появи с рокля и сако с акценти в цвят старо злато и голяма черна чанта. На 45-ото НС тя разчупи строгия делови стил с красиво сако с орнаменти и ресни по краищата. Тя отново носеше гривната с червен конец. 


Корнелия Нинова избра сет в светъл цвят.
От нейна страна това също е разнообразие, имайки предвид, че в първия ден на предишното НС лидерът на БСП не изненада с визията си. Тогава бе облечена с класическите бяла риза и тъмно сако.  


На черното бе заложила и Татяна Дончева за предишното НС, днес обаче се появи с разкроена светла, дълга рокля, сако и обувки в светлосиньо.