Дженифър Анистън насърчава феновете да продължат да "празнуват" наследството на Матю Пери, дори и след смъртта му, пише "Пийпъл".

Актрисата от "Сутрешно шоу" присъства на наградите "Изборът на критиците" за 2024 г. в Санта Моника, Калифорния, където отвори темата за смъртта на покойния си колега от "Приятели".

Снимка: Getty Images

Запитана от Entertainment Tonight как се надява феновете на Пери да продължат да почитат наследството му, 54-годишната Анистън заяви пред изданието, че трябва да го "празнуват".

Пери, който през целия си живот се бореше с пристрастяване към наркотици и алкохол, почина на 28 октомври на 54-годишна възраст. Смъртта му беше причинена от острия ефект на кетамин, посочен в доклада от аутопсията.

Удавяне, коронарна болест и въздействие на бупренорфин (лекарство, използвано за лечение на разстройства, свързани с употребата на опиати) също бяха посочени като фактори, допринесли за смъртта му, която беше обявена за случайна.

Снимка: Getty Images

След новината за загубата близките на Пери от целия Холивуд, включително петимата му колеги от "Приятели" написаха трогателни възпоменания за него в социалните медии. Семейството на Пери също така почете наследството му, като създаде фондация на негово име в подкрепа на хората, страдащи от злоупотреба с наркотици, нещо, което покойният актьор планираше да направи преди смъртта си.

Още през ноември Анистън насърчи последователите си онлайн да дадат своя принос към фондацията на Матю Пери, като написа, че Пери "би бил благодарен за любовта".

Снимка: Getty Images

В ново интервю пред "Варайъти" през декември Анистън сподели как се надява Пери да бъде запомнен.

"Той беше щастлив", каза тя. "Много ми липсва. На всички ни липсва. Момче, той ни караше да се смеем наистина много." Тя нарича безбройните почитания, които са се изсипали след смъртта му, "толкова красиви".

"Надявам се да знае, че е бил обичан по начин, по който никога не е предполагал, че е", каза актрисата пред изданието.

Когато Анистън наруши мълчанието си за загубата на Пери на 15 ноември, тя сподели едно от последните си текстови съобщения от актьора и си спомни как той е карал всички "да се смеят силно".

Снимка: Getty Images

"О, момче, това ме нарани дълбоко. Това, че трябваше да се сбогувам с нашия Мати, беше безумна вълна от емоции, каквато не съм изпитвала никога досега", написа Анистън в почитта си в Инстаграм до снимка на нея и Пери от финалния епизод на ситкома от 2004 г.

"Всички ние преживяваме загуба в някакъв момент от живота си. Загуба на живот или на любов. Способността наистина да седиш в тази скръб ти позволява да усетиш моментите на радост и благодарност, че си обичал някого толкова дълбоко. А ние го обичахме дълбоко. Той беше такава част от нашето ДНК. Винаги сме били шестимата от нас", продължава тя.

"Това беше едно избрано семейство, което завинаги промени посоката на това кои сме и какъв ще бъде пътят ни. Мати, той знаеше, че обича да разсмива хората. Както самият казваше, че ако не се чуе "смях", мислеше, че ще умре. Животът му буквално зависеше от това. И момчето успя да направи точно това. Той разсмя всички нас. И то много", добави актрисата от "Приятели".

Анистън продължи да разказва, че си е спомняла за многобройните разговори с текстови съобщения, които са си разменяли с Пери. "Смях и плач, после пак смях. Ще ги запазя завинаги."