Ако някой си мисли, че да си принцеса е истинско удоволствие - жестоко се лъже. Чарлийн Уитсток, годеница на владетеля на Монако принц Алберт сподели, че през годините, прекарани в приказното княжество, се е сблъскала с доста завист и е създала само две приятелства.  

„Повечето хора, с които се запознах в Монако, не приеха южноафриканския ми манталитет и чувство за хумор”, разказва за британското списание „Татлър” родената в Родезия олимпийска шампионка по плуване.  

„Разбира се, усещах, че съм обект на ревност и завист поради статута, който ще придобия”, споделя още Чарлийн и добавя: „Въпреки, че срещнах някои страхотни хора откакто живея в Монако, ги приемам просто като познати. Мога да нарека приятели само двама души в княжеството”.

Сред всички упреци и критики, на които Уитсток е била подлагана през десетте години познанство и връзка с 52-годишния Алберт (син на покойните Принц Рение и Грейс Кели - холивудска звезда и прословута красавица) е и модното фиаско, което предизвика на Бала на Червения кръст през 2006 г. Тогава плувкинята от ЮАР се появи в обсипана с пайети дълга зелена рокля с презрамка през врата и пресата веднага я кръсти „русалката на Алберт”.

Днес 32-годишната Чарлийн казва в своя защита: „Бях свикнала да живея, облечена в бански костюм и нямах абсолютно никаква идея от мода. В деня на бала играх волейбол на плажа до късния следобед и изобщо не се бях сетила, че трябва да се подготвя за събитието. Взех назаем зелена рокля от една приятелка, оправих сама косата си и лакирах ноктите си в ярко червено. Приличах на Коледна елха!”.

Уитсток и принц Алберт, който дълги години беше един от най-желаните ергени в света, се сгодиха преди 4 месеца и насрочиха сватбата за следващия юли. Бъдещата принцеса се надява, че ще може да използва влиянието си, за да допринесе за модернизирането на 900-годишното княжество, като една от идеите й е Монако най-накрая да се сдобие с бутик на култовата марка обувки Маноло Бланик.

Е, след като трудните години са зад гърба й, а един от най-богатите владетели в Европа е в краката й, можем да кажем, че на Чарлийн й предстоят хубави времена. И то с Маноло Бланик наблизо. Какво по-хубаво от това?