Барабанистът на американската рок група Foo Fighters Тейлър Хокинс е починал на 50-годишна възраст в Колумбия, съобщава Би Би Си.

Новината беше съобщена от "Foo Fighters" чрез изявление в акаунта им в Туитър.

Снимка: Getty Images

"Семейството на Foo Fighters е съкрушено от трагичната и преждевременна загуба на любимия ни Тейлър Хокинс", се казва в изявлението.

"Музикалният му дух и заразителният му смях ще останат завинаги с всички нас. Съчувстваме на съпругата, децата и семейството му и молим да се отнасяме с най-голямо уважение към личния му живот в този невъобразимо труден момент.

Снимка: Getty Images

Причината за смъртта, за която колумбийските медии съобщиха, че е настъпила в южноамериканската страна, не беше оповестена веднага.

Според уебсайта на списание Semana, който се позовава на местните власти, Хокинс е бил намерен мъртъв в хотел в северната част на Богота

Групата е включена в програмата на фестивала Estéreo Picnic, който се провежда в столицата на Колумбия в петък.

Снимка: Getty Images

В изявление в Twitter фестивалът обяви, че отменя изпълнението на Foo Fighters поради "много сериозна медицинска ситуация".

Групата е на турне в Латинска Америка. Вече са изнесли концерти в Мексико, Аржентина и Чили и им предстоят концерти в Колумбия и Бразилия.