Бракът на Анджелина Джоли и Брад Пит приключи преди осем години, но съдебната битка все още продължава - и по-специално тази за винарната „Шато Миравал“, като по казуса са повдигнати нови обвинения. Британският "Дейли мейл" се е сдобил с нови съдебни документи, в които страната на Джоли твърди, че бившият й съпруг се опитва да я „изтощи финансово“. Журналистите на изданието проведоха собствено разследване, за да разберат основателността на подобни обвинения, и стигнаха до извода, че в годините след развода холивудската актриса не само не е обедняла, а напротив - станала е по-богата със 100 млн. долара.

Според изданието тази сума включва заеми, издръжка, подаръци и милиони от продажбата на нейния 50-процентен дял от винарната „Шато Миравал“. Именно заради тази сделка бившите съпрузи сега се съдят, тъй като Пит настоява, че Джоли не е имала право без негово разрешение да продаде своята част от някогашния техен общ бизнес. Припомняме, че Джоли продаде дела си на руския милиардер Юрий Шефлер.

По-голямата част от тези 100 млн. отидоха в сметката на Джоли от сметката на Пит: например до 2018 г., според журналисти, актьорът е похарчил над 1,3 милиона долара за издръжка на деца, плащайки за психотерапия за децата си и други сметки за стотици хиляди долари. Според източници Пит редовно е плащал тези разходи през последните седем години. През това време той е похарчил около 10 милиона долара за издръжка.

Но Джоли е спечелила най-много от продажбата на своя дял във винарната „Миравал“ - когато Пит и Джоли закупиха имението през 2008 г., то струваше 60 милиона долара, но сега цената му, „благодарение на усилията и инвестициите на Пит“, се повиши до 164 милиона долара.

В съдебните документи обаче страната на Джоли настоява за различна версия: „За Джоли е изключително болезнено да се защитава срещу това дело, което е още един пример за продължаващите усилия на Пит да я контролира и изтощи финансово. Особено защото лъжите на Пит за причините за провала на сделката по отношение на „Миравал“ могат да се докажат, като се извърши точно онова, което Джоли никога не е искала да направи - да обясни на съдията защо сделката се провали, като по този начин наруши споразумението за неразгласяване, за което Пит настояваше, за да скрие своята история на физическо и емоционално малтретиране на Джоли и семейството им“. Такъв документ е цитиран от изданието.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Но запознати със ситуацията са на друго мнение: „Анджи казва, че Брад иска да я обезкърви финансово, но изглежда, че тя иска да изсмуче всички пари от него. От действията на Пит не може да се каже, че той иска да унищожи бившата си, напротив - действията му изглеждат така, сякаш се опитва да подкрепи Анджи и да й помогне финансово, въпреки нейната отмъстителност“, казаха източници, близки до Джоли и Пит.

Източници отбелязват също, че макар Джоли „да крещи за своята бедност“, тя все още имаше достатъчно пари, за да купи къща в Манхатън, която някога е принадлежала на Анди Уорхол и е била наета за 60 000 долара на месец, пише още БГНЕС.

Съдът скоро ще вземе решения по новите искове на Джоли срещу Пит, но окончателното приключване на процеса все още е далече. Въпреки това Пит вече спечели няколко съдебни победи през последните месеци, включително ключово решение в Люксембург, което му върна контрола върху лозята „Шато Миравал“. Друга важна победа беше решението на съдията да отхвърли делото на Джоли, в което тя нарече твърденията на Пит „нелепи и злонамерени“. Тогава самата Джоли нарече съдията „пристастен“.