Анджелина Джоли твърди чрез адвокатите си в ново съдебно дело, че бившият й съпруг Брад Пит е проявявал насилие към нея преди инцидента със самолета през 2016 г., който я накара да подаде молба за развод.

Като част от продължаващата съдебна битка на бившата двойка за френската им винарна "Шато Миравал", правният екип на актрисата е подал молба на 4 април за оповестяване на съобщения.

Според тях те ще докажат, че 60-годишният Пит не би позволил на 48-годишната Джоли да продаде своя дял от винарната на него - освен ако не се съгласи на „по-тежко и експанзивно“ споразумение за неразкриване на информация относно казуса в самолета.

Адвокатите на Джоли твърдят: „Докато историята на Пит за физическо насилие над Джоли започва много преди пътуването на семейството със самолет през септември 2016 г. от Франция до Лос Анджелис, този полет беляза първия път, когато той насочи физическото си насилие върху децата, като Джоли веднага го напусна."

Представител на Пит e отказал коментар пред „Пийпъл“.

Снимка: Getty Images

„Това е модел на поведение – всеки път, когато има решение, което противоречи на другата страна, те постоянно избират да въведат подвеждаща, неточна и/или неуместна информация като метод за разсейване“, казва пред „Пийпъл“ приятел на Пит, запознат със съдебните спорове на двойката през годините.

Според страната на Джоли до дело за винарната нямаше да се стигне, ако Пит беше купил дела на Джоли, когато тя е направила предложението.

Адвокатите на Джоли обаче твърдят, че Пит е отказал сделката, освен ако тя не е придружена със споразумение за неразкриване на информация и предполагат, че актьорът се е страхувал, че документите, включени в тяхната отделна битка за попечителство, която продължи години, могат да бъдат оповестени публично при липсата на подобно споразумение.