Популярната тв водеща и семейството й изгряха на корицата на списание „Кенгуру“. Ето какво разказа за снимките Петя Дикова в своя „Фейсбук“ профил.

„След много отказани интервюта дойде ред на най-важната фотосесия – първата с Илиян и двете ни деца. За първи път не аз съм най-важната, за първи път се успивам, за първи път не ползвам професионални коса и грим, имам (цифром и словом) 2 минути и половина да си (по)опъна косата, гримирам се по светофарите (и за първи път се радвам на задръстванията), благодарна съм на ципа, че се закопчава, нова риза, а вече имам петно от кърма или повръщано, момчетата се държат изненадващо зряло, приключваме скорострелно и без рев, резултатът също е бърз, снимките са изпратени, не се харесвам, но и това за първи път не е важно, защото по-важните вече са други. Благодаря ти, списание Кенгуру за най-вълнуващата снимка!“

В интервюто за списание „Кенгуру“ Петя споделя каква е рецептата й за щастие:
„Онова, което работи за мен, са химията (разбирайте физика) и хуморът (разбирайте – той е красив). Ако не бях толкова влюбена в Илиян, нямаше как да стигнем дотук. И ако той не ме разсмиваше така, нямаше да изглеждам толкова щастлива“.

Самият Илиян Любомиров допълва, че „Щастието е да обичаш и да бъдеш обичан. И вкъщи да мирише на бебе“.

Поетът и рекламист разказва още, че „Ревността се получава, когато целият фокус рязко се измести от голямото към малкото дете – нещо, което се стараем да избягваме. Винаги когато Пипи трябва да отдели време на Илиянчето, аз поемам Сашето (и обратното). Вярвам и че много трябва да се говори на децата. Те може да не разбират всяка дума, но усещат значението на посланията. Учим ги, че това да имаш брат, е най-ценното на този свят и е за цял живот. Засега е лесно. Когато започнат да делят играчки, а впоследствие и други неща, ще си проличи как сме се справили“.

Снимка: сп. Кенгуру

А дали бабите и дядовците помагат, водещата на светското предаване по bTV „COOLt” коментира така:
„О, да. Непримиримият и често сприхав журналист Сашо Диков бива лесно разтапян от момчетата, а вечният секссимвол Аня Пенчева се забавлява с титлата „баба”, окуражавана от Сашето, който понякога й казва „мама”. От това по-голям комплимент –здраве му кажи! Тати обича да води Сашето на разходки и да ни го връща полузаспал от изтощение. Благодарна съм и на родителите на Илиян –Ели и Васко, които също са готови на всичко за внуците си“.

Петя Дикова и Илиян Любомиров са заедно от 2017 г. Двамата са родители на Александър (на 1 годинка и 9 месеца) и Илиян, който се появи на бял свят на 11 декември 2020 г.