Поетът Илиян Любомиров публикува в своя "Инстаграм" профил първата публична снимка на детето, което с тв водещата Петя Дикова посрещнаха на бял свят на 11 декември 2020 г.

Емоционалният текст на щастливия баща е посветен на двамата му синове.

„Заради връзката, която имам с моя баща, винаги съм си мечтал да имам син. Да го науча да е мъж, да бъде точен, да уважава жените, да се бие, да кара мотор, да чете стойностна литература, да пише честно, да е изправен, да бъде щедър и с лекота да преминава през живота.

Никога обаче не съм се и осмелявал да мечтая, че мога да имам двама синове, а сега те двамата са около мен, растат и стават хора. Всяко безсъние си струва, когато ги гледам и знам, че винаги ще бъдат един до друг.

И да знаете само гордостта каква е, когато говоря за "синовете ми" или пък си помисля за "момчетата". И знам, че нямам право да ги разочаровам. От всички училища това да бъда баща ме е научило на най-важното“ – пише поетът в "Инстаграм".

Илиян Любомиров и Петя Дикова имат две деца. Първото момченце – Александър, ще навърши 2 години през април. Второто дете бе кръстено на баща си – Илиян.