Коби Брайънт и бразилският писател Пауло Коелю са работили заедно над детска книга, но авторът на "Алхимикът" заяви, че е изтрил черновата след смъртта на Коби Брайънт в катастрофа с хеликоптер.

72-годишният писател сподели пред Асошиейтед прес, че двамата са започнали да обсъждат проекта през 2016 г., когато Брайънт се пенсионира след 20-годишна звездна кариера в НБА. Двамата са започнали да пишат детската книга преди няколко месеца.

След като научава за инцидента, отнел животана Брайънт на 41-годишна възраст в неделя, Коелю е решил, че ще изтрие черновата, вместо да завърши книгата без 5-кратния шампион в НБА.

Пауло Коелю е най-известен с романа си "Алхимикът" от 1988 г. Коби Брайънт беше голям почитател на Коелю и дори я определяше като любимата си книга. Баскетболната икона дори препоръчваше "Алхимикът" на всичките си съотборници.

"Изтрих черновата на детската книга, защото нямаше смисъл да се публикува без него", сподели Коелю пред Асошиейтед прес.

"Това не ме спира да напиша някой ден за неща, които научих от Коби и че беше този човек по-голям от живота. Но детската книжка вече нямаше смисъл", допълва световноизвестният бразилски писател.

Решението на Коелю разочарова мнозина от феновете на Брайънт, които заляха профилите на писателя в социалните мрежи с молба творческият проект да не бъде заличаван.