Къде е границата между музикалните тийн предавания на „Дисни“ и гигантите в хеви метъла? Очевидно където е Майли Сайръс. Актрисата, която се прочу с ролята си в сериала „Хана Монтана“, в момента работи по албум с кавъри на някои от най-популярните песни на металика.

Снимка: Getty Images

Това всъщност не е кой знае какъв завой в кариерата на певицата, която вече направи кавъри на популярни песни на групите Blondie, Cranberries, и Pearl Jam. „Металика“ обаче ще е първата група, на която Сайръс ще посвети цял албум.

„Работим по албум с кавъри на Металика“, сподели тя в интервю за списание „Interview“. „Имаме късмет, че можем да работим въпреки всичко, което се случва. В началото изглеждаше невдъхновяващо, но сега сме тотално подпалени.“

Снимка: Getty Images

Неотдавна Майли изпълни пред феновете си песента „Nothing Else Matters“, която е една от най-популярните на легендарната хеви метъл група. Тук може да чуете част от изпълнението ѝ от фестивала в Гластънбъри през 2019 г.:

Певицата получи и много добри отзиви за изпълнението на песента „Heart of Glass“ на групата „Blondie“ на фестивала „iHeartRadio“ тази година.