Олимпийска шампионка Лаура Траатс е била оперирана в Швейцария. Операцията е била успешна и е продължила 3 часа, споделиха от БФХГ.

"Бързо се възстановявай, прекрасна моя! Обичам те!" - написа Илиана Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

В момента при Лаура е нейния приятел Мартин.

Лаура получи тежка контузия на врата - дискова херния, заради което отбора по художествена гимнастика не участва на световното първенство в Япония. 

Тогава гимнастичката сподели емоционален пост, в който разкри колко трудно й е било да се откаже от участието. Тя отбеляза и подкрепата, която е получила от другите момичета и треньорите.  

Сълзите ми се стекоха по бузите. Огледах се в момичетата и треньорите около себе си.. усещах подкрепата им, но толкова ми се искаше развоят да е различен... Да, понякога е трудно да поставиш здравето си на първо място, пред медалите и труда, при това не само твоя. Но затова тези ХОРА са там. Играла съм с различни травми и силни болки. В големия спорт е така и всички го знаят, но когато има реална опасност да се случи нещо по-страшно, което ще се отрази на бъдещето ти, е добре да се вслушаме в хората, които могат трезво да погледнат на ситуацията, отстрани. Благодарна съм, че за мен тези хора бяха докторът на отбора Мариан Добрев и госпожа Илиана Раева, които оставиха на заден план медалите, титлите и успехите, защото здравето винаги трябва да е на първо място!

Операцията на Лаура е извършена от д-р Джон Дъф, който се е консултирал и с д-р Мариела Сиракова - дългогодишен лекар на националния отбор, която в момента работи в швейцарска клиника. 

Лаура благодари на клиниката, в която е била оперирана - Clinique de Genolier, в стори в Инстаграма си.  

Подкрепата си в пост отрази и Симона Дянкова. "Обичам те толкова много" - сподели тя в социалната мрежа.  

Очаква се да бъде преместена в клиниката при д-р Сиракова в съседен град.

Там ще й бъде назначена рехабилитация.