Дали защото мислим, че по-лесно ще съвместим професионалния и личния живот или си въобразяваме, че ще бъдем по-ефективни... истината е, че всеки един “кадър” предприема стъпката да работи от дома си по различни причини. В началото или по-нататък във вече изградената му кариера, човек се сблъсква поне веднъж в живота си с подобна конфигурация на работната си дейност. Дали по личен избор или по стечение на обстоятелствата... да работим от вкъщи крие своите плюсове и минуси както и много житейски уроци. А те са:

Позитиви

Разполагаме с времето си – какво по-хубаво от това да станете сутрин и пиейки ароматното си кафе да проверявате на спокойствие своите мейли и да подредите програмата си за деня? Истински лукс е човек да може да определя начина си на работа. С подобен график можем на спокойствие да извеждаме своето куче или да се виждаме с приятелки, да се грижим за своето дете или за самите нас... знаем колко е трудно да запазим час при козметик след един пълен работен ден.

На никого не дължим сметка, освен пред самите себе си, какво е свършено и какво не е. Това може да бъде уловка, особено ако не сме достатъчно организирани и съвестни към работата си. Няма нищо лошо да оставим дадена задача за следващия ден поради една или друга причина, но това може понякога да се обърне срещу самите нас.

Приносът за успеха е изцяло ваш – уникално чувство е усещането за лично постижение. Никой и по никакъв начин не би могъл да каже “задължен си ми!”, защото вие сте тези, които без съдействието на когото и да било сте постигнали непостижимото – своята свобода. Когато обичаме и се отдаваме напълно на своята работа, личният успех е най-красивото и удовлетворяващо възнаграждение – гордост от това, че сме се справили сами. За някои връзката, която имат със своята работа може да се оприличи на идеалната любовна връзка - колкото повече даваш, толкова повече получаваш.