33-годишната певица и актриса Лиа Мишел, която доби световна популярност благодарение на тийнейджърския сериал “Клуб Веселие” беше една от звездите, които публикуваха пост срещу расизма и в подкрепа на чернокожите, след убийството на Джордж Флойд. Тя обаче веднага получи отговор от друга актриса, с която заедно са участвали в сериала. Чернокожата Саманта Мари Уеър обвини Мишел, че я е тормозила, държала се е ужасно и е превърнала живота ѝ в ад.

Помниш ли когато превърна първото ми участие в ад? Защото аз няма да го забравя. Доколкото си спомням каза на всички, че ако имаш възможност, ще се из***еш в перуката ми. И това е само един от случаите на микроагресия, които ме накараха да се замисля дали изобщо искам кариера в Холивуд.

Лиа Мишел е една от звездите от сериала и участва във всички сезони, докато участието на Саманта Мари Уеър е доста по-кратко - само в 11 епизода. Ролята ѝ в “Клуб Веселие” беше първата в кариерата ѝ, след което продължи в други сериали, като “Бари”, “Какво/Ако” и “Бог се сприятели с мен”.

Малко след коментара на Саманта, друг актьор, който е участвал само в един епизод на сериала, също коментира поста на Лиа Мишел:

Момиче, ти не ми позволи да седна на масата с останалите актьори, защото “не ми е е там мястото”. Майната ти, Лиа.”

Лиа Мишел все още не е коментирала обвиненията, които другите актьори ѝ отправиха.