В сериала „Приятели“ Джоуи и Чандлър, персонажите на Мат ле Бланк и Матю Пери, са най-добри приятели. Бяхме останали с впечатлението, че е така и в реалния живот, но то явно е било грешно. Тази седмица, в интервю за сайта Radar Online, Пол ле Бланк, баща на комедийния актьор, заяви, че Мат и Матю никога не са били приятели.

Снимка: Getty Images

Няколко пъти му се е искало да удари Матю Пери“, заяви той. „За Дейвид Шуимър мислеше, че е сух и прекалено сериозен, но пък винаги е харесвал Лиса Кудроу.“

Снимка: Getty Images

Дали това е истина, можем само да предполагаме, но Пол ле Бланк не за пръв път прави подобно сензационно твърдение за сина си. Двамата са в много обтегнати отношения, след като преди няколко години мъжът разказа, че Мат ле Бланк и Дженифър Анистън са имали връзка, докато са снимали сериала.

Сложните отношения между Мат ле Бланк и баща му

Родителите на Мат ле Бланк са се развели, докато той е бил още малък и в продължение на години момчето не е срещало баща си. Пол го е изоставил, когато е бил още бебе, но се е върнал в живота му, когато е станал на осем. Отношенията им никога не са били особено близки и Мат винаги по-скоро е мразел баща си, защото е изневерявал на майка му. Той също така обвинява родителите си за собствения си провален брак:

Снимка: Getty Images

Никога не съм имал добър пример от родителите си. Майка ми се е омъжвала два пъти. Баща ми се е женил осем, девет, десет пъти. Беше женкар, а сега е стар и не разговарям с него.

Бащата на Мат ле Бланк се завръща отново в живота на сина си, след като той успява да спечели световна слава заради сериала "Приятели". Младият мъж, който вече е милионер, купува голяма къща на баща си и скъпа спортна кола, като се надява, че с това отношенията им ще приключат и мъжът няма да го търси отново.

Снимка: Getty Images

Отношенията им обаче се обтягат повече от когато и да било преди, след като Пол ле Бланк се съгласява да даде интервю за списание „US Weekly“, в което описва сензационна връзка между сина си и актрисата Дженифър Анистън.

Мат ле Бланк не само отрича тези твърдения, но и прекратява всякакви взаимоотношения с баща си. От този момент двамата не са се срещали и не са разговаряли отново.

Хубавото, както казва Мат ле Бланк, е, че "от всеки неприятен човек можеш да научиш нещо". Урокът, който той е извлякъл е, че не бива да позволи разводът да се отрази по някакъв начин негативно на дъщеря му.

Марина, дъщерята на Мат, се ражда през 2004 г., но скоро след това ѝ откриват сериозно заболяване на мозъка, което ѝ пречи да пълзи и да ходи. Детето трябва да премине през серия операции и Мат ле Бланк решава да не я изпуска от очи нито за миг. Макар в този момент да е един от шестимата най-известни телевизионни актьори в света, той избира да се откаже от кариерата си, за да е с дъщеря си.

За щастие лекарите са си свършили работата перфектно и Марина се възстановява без никакви дълготрайни последици. Въпреки това баща ѝ продължава да прекарва всяка свободна минута с нея, защото не иска 16-годишното днес момиче някога да почувства липсата на родители така, както я е почувствал той.