Лейди Гага отправи молитва денят по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън да протече мирно. Певицата сподели снимка, на която е облечена изцяло в бяло и носи бяла предмазна маска на лицето. 

"Моля се да бъде мирен ден за всички американци. Да е ден за любов" - написа тя в Инстаграма си. 

Кадърът е направен, когато Гага е била на посещаваше в Националната гвардия след репетиции. Припомняме, че Лейди Гага и Дженифър Лопес ще пеят на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън и вицепрезидент Камала Харис на 20 януари. 

"Моля се това да е ден за приемане без страх. Ден, в който мечтаем за радостното бъдеще на нашата страна. Мечта, в която да няма насилие, мечта, с която душите ни да са в безопасност" - допълни тя в поста си. 

Гага се снима свела глава, докато стои под фреската "Апотеозът на Вашингтон" (нарисувана през 1865 г.), в центъра на Ротондата. Тя е с площ 433 квадратни метра, нарисувана от Константино Брумиди, известен като „капитолийския Микеланджело“.

След церемонията Том Ханкс ще бъде домакин на специален телевизионен спектакъл, в който с изпълнения ще се включат Джон Бон Джоуви, Деми Ловато, Джъстин Тимбърлейк и Ант Клемънс.