Каменоделство и кулинария – две неща, които на пръв поглед нямат нищо общо. Едно нещо обаче ги обединява – историята на Масимо Бондини. Историята на Масимо започва преди 32 години в малкото градче Умбертиде в централна Италия. Той е роден там, но израства в Пасиняно сул Тразимено – малко село в Умбрия до едноименното езеро.
Казва, че пази много скъпи спомени от детските си години в Италия и макар и във време на криза, страната остава все толкова красива и привлекателна. Професионалният път, който Масимо избира първоначално, е много различен от този, по който върви в момента.
"Учих специалност, което я има само в Италия, нещо като архитектура. Баща ми се занимаваше със строителство, ремонти на старинни къщи в Тоскана и Умбрия. Освен строителната фирма, продавахме и строителни материали. Заради това много сме пътували към Румъния, Албания и Мароко." спомня си той.
Така стига и до България. През 2010 г., заедно с баща си, пристига в Оряхово. Спомените му от този ден са за невероятен студ, който няма нищо общо с топлия италиански климат. Още с пристигането си, Масимо се захваща да учи български език.
"Намерих в Оряхово една баба, която ме учеше на български. Пробвах да се науча на кирилица и да говоря поне колкото мога. Толкова е различно, че не е трудно. Имам много по-големи проблеми с английския, отколкото с българския език." казва Масимо.
А в България, той се чувства като у дома и намира българския темперамент за много близък до италианския. Цялата фамилия на Масимо, вече е с него в България. Тук той създава и своето семейство и се ражда неговият син Николас. Заедно със семейството си отварят и малък ресторант, в който да приготвят истинска, домашна, италианска кухня.
Вижте повече за историята на Масимо от видеото в bTV Новините.