Лили Ангелова е новият глас на bTV Радио. Тя е зад микрофона на мястото на Тереза Захариева, която стана майка за втори път. Лили става част от популярното публицистично предаване „Важното, казано на глас“. Заедно с водещата Диана Хаджийска тя посреща на живо в студиото гости и експертни коментатори, които в рамките на един час, между 18:00 и 19:00 ч., анализират най-важното от новинарския поток от деня. Всеки делник гласът на Лили звучи и в предаването „За града“ от 13:30 до 17:00 ч., където заедно със Светослав Николов и Диана Хаджийска представят актуални новини, свежа музика и любопитна информация за предстоящи културни и социални събития.

За първи път Лили Ангелова е посланик на „Да изчистим България заедно“, част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. Пред Ladyzone журналистката отговаря на въпроси, свързани с най-мащабната доброволческа инициатива у нас, чийто организатор е bTV.

Тази година за първи път 150 държави ще чистят заедно на 15 септември. Какво означава това за теб?

Светът започва да осъзнава колко вредим на природата с тоновете боклук, който произвеждаме всеки ден. Учените предупреждават, че глобалното затопляне ще промени целия ни живот и е време всички да осъзнаем колко е важно да пазим природата.

Кое е любимото ти място в България? Има ли там нужда от почистване?

Има един приказен водопад близо до гр. Троян на име Скока. Невероятно красиво място, което не е толкова известно. За съжаление, и там можеш да видиш пластмасови бутилки от бира и захвърлени фасове от цигари. Не мога да разбера хората, които отиват да се насладят на природата и в същото време по най-вандалския начин я замърсяват.

Достатъчно чиста ли е България според теб?

Категорично, България не е чиста, имаме много лоши навици. Почти невъзможно е да попаднеш на чисто място. Най-голяма нужда от почистване имат големите градове.

Ти самата какво правиш, за да е по-чисто около теб?

Винаги, когато видя боклук на плажа или в планината, търся място, където да го изхвърля.

Смяташ ли, че ние, българите, подценяваме проблемите с околната среда?

Не само ние. Целият свят подценява проблема. Наскоро гледах едно видео, което цели да ни събуди, да ни стресне за опасностите от глобалното затопляне.  На него се вижда умираща от глад полярна мечка. Кадрите показват как страдащото животно се движи изключително трудно в опит да намери храна по местата, където обичайно има сняг и лед.

Чистенето е само едно от нещата, които правим, за да подобрим качеството на живота Какво друго трябва да направим, за да живеем по-добре?

Трябва да се въведат много по-солени глоби за нерегламентираните сметища и за незаконната сеч.