Сара Младенова от Шумен е новата Мис България. Ученичката в СУ „Йоан Екзарх Български“ е висока 180 см и е национална състезателка по фехтовка.

„Една сбъдната мечта за мен! Да бъда Мис България със сигурност няма да е толкова лесно, напротив ще е трудно, но ще си заслужава всяко едно нещо. Една Мис България трябва да е всеотдайна в това, с което се занимава, дружелюбна в отношението си към хората и откликваща на техните проблеми, но не от нездраво любопитство, а с цел да им помогне според силите и възможностите си. Но аз смятам , че ще успея да се справя с отговорността да бъда една колкото красива така и добра Мис България!“ – написа Сара в своя Инстаграм профил.

“Браво на организаторите. Браво на журито. Това беше и моята фаворитка. Наистина, най-хубавото момиче. Пожелавам й много успехи и добро представяне на световния конкурс. Разкошна. Честито и на шуменци. Много съм HAPPY“ – коментира в социалните мрежи Жени Калканджиева, Мис България 1995 г.

Финалът на конкурса премина в три тура. За спечелването нa короната участваха 16 момичета, избрани от 16 български града.

Подгласнички на мис България 2021 станаха Мария Вълчева, мис София, Ина Мархолева, мис Бургас, и Стела Гечева, мис Пловдив.

Миналата година конкурсът Мис България бе спечелен от пловдивчанката Венцислава Тафкова.