Преди няколко месеца Нина Добрев направи шокиращото признание, че в началото на участието си в сериала „Дневниците на вампира“ не е можела да понася партньора си Пол Уесли: „Двамата се ненавиждахме толкова много, че на екрана изглеждаше все едно сме влюбени. Не се разбирахме през първите пет или шест месеца.

Сега двамата актьори, които са в Ибиса за сватбата на модела Мина Цветкович, решиха да оправят отношенията си веднъж завинаги. Нина Добрев качи забавно видео, в което се вижда как уж случайно среща Пол край басейн в курортния испански град. Добрев бързо започва да се извинява: „Така и нямах възможност да поговоря с теб. Сигурно си видял какво пише в медиите. Това е толкова глупаво, знаеш колко много те обичам. Те обаче са се хванали за едно изречение и са го извадили от контекста.
По всичко изглежда, че Пол Уесли разбира актрисата ѝ казва: „Ако има нещо, което всички знаят за мен е, че не съм злопаметен“, след което я блъсва в басейна. Нина му благодари и тръгва да го прегърне, но вместо това той я блъсва във водата:

Неотдавна отбелязахме десетата годишнина от началото на хитовия вампирски сериал, който превърна актрисата с български корени в световноизвестна звезда. Нина Добрев игра в шест от осемте сезона на сериала и напусна по свое желание, когато усети, че историята на нейния персонаж е завършена.

За съжаление след края на участието ѝ в „Дневниците на вампира“ актрисата срещна големи затруднения в намирането на хубави роли. Тази година тя изпълни главната роля в сериала „FAM“, който не беше особено успешен и официално беше прекратен след края на първия сезон. Преди няколко дни пък беше премиерата на новия ѝ филм „Щастлив ден“, който е кандидат за титлата… най-лош филм на годината. Френско-канадската продукция с бюджет от близо 6 милиона долара успя да събере едва 50 хиляди долара за премиерния си уикенд и беше подложен на унищожителна критика.