На 9 януари актьорът Боб Сагет, най-известен със сериала „Пълна къща“, беше намерен мъртъв в хотелска стая. Още тогава полицията съобщи, че в стаята му няма намерени наркотици, нито следи от престъпление. Причините за смъртта му обаче останаха неизвестни до тази седмица.

„В седмиците след смъртта на Боб бяхме затрупани със съобщения от фенове, които са го обичали и сме благодарни, защото това ни носеше успокоение“. Се казва в изявление на семейството му. „Вече имаме заключението на разследващите и решихме, че е важно почитателите му да научат от нас.“

Снимка: Getty Images

Инцидентът, който е довел до смъртта на актьора, е зловещо обикновен и дори нелеп, което прави смъртта му още по-трагична.

Изглежда вечерта преди да умре, Боб Сагет е ударил главата си отзад. Не е ясно как точно, но вероятно се е подхлъзнал и е паднал. Изглежда 65-годишният актьор не е отдал голямо значение на удара и не е потърсил медицинска помощ.

Снимка: Getty Images

Той обаче е имал мозъчно сътресение и след като е заспал, е починал. В кръвта му не е имало следи от употреба на наркотици и алкохол.

Травмите на главата са едни от най-опасните именно защото степента на нараняване не винаги може да се определи на външен вид. По тази причина на сайта на „Пирогов“ съветват след удар на главата пострадалият да потърси медицинска помощ или поне да бъде под постоянно наблюдение. „В част от случаите заболяването има негативна прогресия и еволюира към някоя от по-тежките форми на черепно-мозъчна травма: мозъчна контузия или интракраниален кръвоизлив. Част от тези състояния налагат спешна, животоспасяваща хирургична интервенция“, пише още в сайта.

Изненадващата смърт на актьора потресе всички, които са работили с него. Освен в „Пълна къща“, той участваше още в комедийното шоу „Най-смешните домашни видеоклипове“ и озвучаваше възрастният Тед в сериала „Как се запознах с майка ви“.