Списание Пийпъл обяви актьора Крис Евънс за "Най-сексапилен жив мъж" на 2022 година.

Евънс е най-известен с ролята си на Капитан Америка във филмите по комиксите на Marvel.

Признава, че не би повярвал, ако в гимназията му бяха казали, че един ден ще бъде смятан за секси. Сигурен е обаче в едно: "Майка ми ще бъде много доволна. Впрочем, тя се гордее с всичко, което правя, но с това наистина ще се хвали на всички."

Снимка: Getty Images

Когато журналистите от списанието го интервюират, той казва, че му е "неудобно да говори по темата" и че очаква приятелите му да го съсипят от подигравки.

Майка му Лиза обаче запазва хладнокръвие: "Изобщо не съм изненадана."

Крис е роден на 13 юни, 1981 г. Родителите му са с ирландски корени - Лиза работи като творчески директор в младежки театър, а баща му Боб е зъболекар. Развеждат се, когато Евънс е на 18 години. 

Има един брат и две сестри.

Снимка: Getty Images

"Това е нещо, което наистина желая", казва Крис за брака, но не планира да го обсъжда пред медиите: "Има неща, които запазваш само за себе си и най-близките."

Родом от Бостън, Евънс разсъждава кое прави града секси: "Толкова много история има тук! И акцентът - за мен акцента е дом. Обичам и времето, различните сезоните, спортните отбори, но знаете ли, най-секси нещото в Бостън са университетите. Имаме наистина добри училища тук, а да си образован е секси."

Снимка: Getty Images

Крис скромно обобщава новината за наградата си с думите: "Това е нещо, за което ще бъде забавно да си спомням с времето, като ставам все по-стар и съсухрен: "А помните ли, че някога бях..."