Най-успешният американски ситком през последните няколко години – „Боб и Абишола“ (Bob Hearts Abishola), тръгва премиерно в ефира на bTV Comedy на 22 април (петък). Най-новият сериал на Чък Лори – създател на „Двама мъже и половина“ и „Теория за големия взрив“, ще се излъчва всяка делнична вечер от 20:00 ч., като ще бъдат показвани по два епизода един след друг.

Историята:
Боб (Били Гардел) е мъж на средна възраст, който управлява компания за чорапи в Детройт заедно с майка си Доти и по-малките си брат и сестра - близнаците Кристина и Дъглъс. Покрай целия стрес Боб получава лек инфаркт и е вкаран в болница, където моментално е привлечен от медицинската сестра Абишола Адебамбо (Фолаке Оловофойеку), която се грижи за него.

Абишола е трудолюбива и любезна, но твърде различна от Боб. Все пак той я моли да му даде шанс, за да ѝ докаже любовта си. Абишола не проявява никакъв интерес към пациента си, но Боб не се отказва и е твърдо решен да я спечели. Това довежда до редица комични, но същевременно и романтични ситуациии.

Актьорите:
Ролята на Боб се изпълнява от Били Гардел, познат на българските зрители от ролите си в хитовите комедийни сериали „Да, мило“ и „Майк и Моли“. В образа на Абишола се превъплъщава Фолаке Оловофоеку. Актрисата е от нигерийски произход и има епизодични роли в успешните поредици „Закон и ред“, „Престъпления от класа“, „Модерно семейство“ и „Кодекс на убийството“, а през 2013 г. се появява в два видеоклипа на Дейвид Боуи.

Ситкомът е по идея на Чък Лори, създал едни от най-популярните американски ситкоми, сред които „Дарма и Грег“, „Двама мъже и половина“ и „Теория за големия взрив“.