Влюбени сте? Обичате Париж? Копнеете за френска кухня? Уютът и комфортът са ваша втора природа? Търсите място, където да прекарате незабравими мигове с любимия човек. Следват няколко от най-романтичните хотели в Париж, които ще ви очароват и ще оставят траен спомен в сърцата ви.

#Хотел "Le Bristol

Излъчващ безкрайност отвън и величие отвътре, този великолепен хотел е известeн като един от най-елегантните в Париж. Той впечатлява с детайлите си от ковано желязо, които изпълват със своето изящество и финес различни кътчета в хотела – от асансьора, през спалнята до количката за шампанско и закуска. Всички стаи са аранжирани с красиви ценни вещи с антикварна стойност, с килими от плюш и елегантни бюра в класически стил. Фоайето на хотела e в златно и кремаво. Едно от най-романтичните кътчета тук, предлагащи кулинарни удоволствия, са „Le Jardin Français”, луксозната бирария „114 Faubourg” и един от най-добрите 3-звездни ресторанти „Epicure”.

#Хотел "Plaza Athénée"

Хотелът е известен с едни от най-луксозните хотелски стаи, предлагащи зашеметяваща гледка към Айфеловата кула. Подходящ е за влюбени или младоженци, които искат да прекарат медения си месец на едно незабравимо и вълшебно място. Тежки копринени завеси, полилеи, баня и тоалетна в сиво-бял мрамор доставят несравнимо удоволствие за сетивата. Прозорецът с изглед към кулата е в сребърен обков и е истинско произведение на изкуството. Дизайнът на хотела е модерен в сравнение с повечето хотели, обзаведени в традиционен френски стил. 2-звездният ресторант „Alain Ducasse” е същинско произведение на изкуството – той впечатлява с огромните си кристални полилеи, пръснати из целия таван. Само 15 минути са ви необходими, за да стигнете с любимия до Айфеловата кула и да се изкачите на върха й.

#Хотел "Shangri-La"

След като се разходите покрай пищната фасада, построена в началото на 20-ти век за принц Роланд Бонапарт, през елегантното лоби-фоайе, и влезете в някоя от стаите на хотел „Shangri-La”, ще бъдете посрещнати с гърне жасминов чай като добре дошли. Традиционният порцеланов чайник и чаши ще ви бъдат поднесени в дървена кутия, поддържаща тяхната топлина. Много от стаите в „Shangri-La” имат изглед към Айфеловата кула и прекрасна тераса, на която да се насладите на сутрешното си кафе и закуска, както никога досега. Интериорът е съвременен, в меки тонове на жълто и синьо, с изтънчен реверанс към азиатската бродерия. Леглата са изключително удобни, а стаите – тихи. 1-звездният хотел „ L'Abeille” (емблема на семейство Бонапарт) предлага изискана френска кухня, поднесена върху елегантни маси в благородно сиво, има широки врати, които се отварят към градината при топло време. Вълнуващ избор е и ресторантът „Shang Palace”. Влизайки в него, ще се почувствате като в Хонг Конг. Той е пълен предимно с парижани, които идват да се насладят на необичайната екзотична кухня.

#Хотел "Saint James Paris"

В миналото хотелът е представлявал частно имение от 19-ти век. Това е същински замък, разположен в края на Булонския лес, скрит от погледите зад високи каменни стени. До него се стига половин час пеша от „Champs-Élysées”. Впечатлява с неокласическа фасада и интериор на стаите, изпълнен с леопардови и зеброви краски. Бар „Library” е място, в което може да се насладите на великолепно уиски. Стените на ресторанта ще ви смаят с красивата си дървена ламперия и с многото безценни картини с реликвена стойност върху нея. Дизайнът на хотела е весело ексцентричен. Всяка една от спалните се отличава със специфична форма и декорация. Някои от стаите са с огромни прозорци, гледащи към градината със столове от тръстика, други – с роял. Хотел „Saint James” не е за всеки. С еклектичния си и доста разчупен дизайн той няма да се хареса така силно на традиционалистите. Но за всички останали туристи, които търсят нещо по-различно и екстравагантно, този хотел е за тях.