Колкото повече, толкова по-весело – поне такъв е бил явно принципът за 500-те двойки, които се ожениха символично миналия уикенд в "Линкълн Сентър", Ню Йорк.

След като повече от две години сватбените церемонии бяха отменяни или пренасрочвани заради COVID-19 пандемията, събитието „Празнувайте любовта: (повторна) сватба“ в центъра за сценични изкуства "Линкълн Сентър" предостави възможност на стотици двойки да потвърдят любовта си.

Символичната – и юридически неангажираща – церемония беше водена на 10 юли от актрисата Леа ДеЛариа, известна с ролята си в „Оранжевото е новото черно“.

"По време на толкова много катаклизми, ние наистина искахме да предложим летен сезон, свързан с това, от което се нуждае Ню Йорк сега. (Повторната) сватба беше в центъра на нашия сезон "Лято за града", създавайки пространство за двойките да потвърдят отново любовта си един към друг още веднъж", казва в изявление до CNN Шанта Таке, главен артистичен директор в "Линкълн Сентър".

"Заедно преминахме през невероятна мултикултурна церемония на открито, която отпразнува богатството на много традиции с невероятни музикални изпълнения и завърши с ритуал на връзване на панделка – от баби и дядовци, които подновиха обетите си в присъствието на внуците си, до двойки, които наскоро са били женени, но не са имали възможността да празнуват досега", казва още Таке.