Въпреки мълчанието на Елисейския дворец за предстоящото раждане на президентското бебе, вече тече трескава подготовка за събитието, съобщават френските медии.

Миналата седмица беше съобщено, че в клиниката "Ла Мюет", намираща се в близост до президентството, където се очаква Карла Бруни да роди, всичко е подготвено за приемането на френската първа дама. От вчера сутринта полицията спря движението и забрани паркирането в околностите на клиниката в луксозния 16-ти район на Париж.

От болничното заведение не коментират дали тази мярка за сигурност е свързана с очакваното събитие и само напомнят, че центърът продължава да е отворен за пешеходци. Различни са и съобщенията за деня на раждането. В интервю за френската преса бившата манекенка и настояща първа дама заяви, че очаква да роди на 1 октомври, а бащата на президента Пал Саркози "отложи" датата за 3 октомври. Вчера "Журнал дьо Диманш" съобщи, че се очаква Бруни да роди в началото на тази седмица. "Раждането ще е след десет дни", заяви на 28 септември певецът Шарл Азнавур, цитиран от в. "Паризиен".

Относно името на бебето, Никола Саркози заяви пред журналистите, придружаващи го на обиколката му в Кавказ миналата седмица: "Карла и аз не искаме да знаем пола на бебето, нито да избираме име. Това ще е последното ни дете, искаме да е изненада".

56-годишният Саркози вече е баща на три деца от предишните си два брака, а Карла има 10-годишен син. В болница "Ла Мюет" вече са резервирани стая, тип апартамент, за първата дама и три-четири индивидуални стаи до нейната за охраната, като престоят във всяка стая струва по 250 евро на нощ, съобщава БГНЕС.