Добрата физическа форма е резултат от много труд и постоянство. Доказва го супермоделът Хелена Кристенсен, която на 51 изглежда великолепно, а тялото й е с мускулен тонус, с какъвто могат да се похвалят малко от по-младите от нея.

Тя определя себе си като човек, който предпочита да тренира във възможно най-природна и естествена среда. "Когато бягам, предпочитам да го правя в гората. Когато плувам - да е в реките", споделя тя.Ако все пак трябва да избира любим вид активност, която се случва в зала, Хелена предпочита бокса и кондиционните тренировки.

От 15 години тя работи с един и същ треньор по бокс - Джейсън Лий. В инстаграма си тя споделя кратки видеа, на които се вижда, че и двамата са с маски, докато тренират в залата.

Моделът с лекота изпълнява коремни преси, докато треньорът й я придържа за глезените, както и дълбок клек, докато балансира върху дъска с цилиндър под нея. Упражненията изискват силни мускули на корема и бедрата, както и добре развит баланс и координация.

Кристенсен признава, че до средата на 30-те си години не е тренирала. Занимавала се е периодично тенис на маса и бадмингтон. Спортовете обаче са били повече за удоволствие.

"Най-важното е, че се чувствам силна и във форма", споделя още тя.

През юни моделката отново завладява модните списания, този път превземайки двойна корица на Harper's bazaar във фотосесия по бански.  

Хелена поддържа добро здраве и форма и с ледени бани. През май, когато в Ню Йорк валеше обилен сняг, тя не се притесни да се топне по бански в езерото в задния двор на къщата й.