Камила Паркър Боулс не е само съпругата на Чарлз III. Тази противоречива личност е далеч по-интересна и крие неподозирани таланти и интересни истории в миналото си.

Ето някои любопитни факти за Камила, з акоито дори не сте подозирали:

1. Годежният ѝ пръстен има историческо значение

Снимка: Getty Images

Годежният пръстен на Камила Паркър Боулс е с петкаратов диамант с изумрудена шлифовка в центъра и златни ленти. Пръстенът е не само красив, той има и историческо значение. Той е принадлежал на кралицата майка, бабата на крал Чарлз. Друго кралско бижу, което Камила обича да носи, е тиарата „Гревил", която също е предадена от кралицата майка.

2. Преди да стане кралица – консорт, тя е имала много титли

Камила носи титлата кралица – консорт след смъртта на кралица Елизабет на 8 септември 2022 г. Преди това обаче тя е имала множество титли. Когато се омъва за Чарлз, тогава принц на Уелс, тя получава правото да бъде наречена „Нейно кралско височество“. Получава и титлата „херцогиня на Корнуол“. По закон тя има право и на титлата принцеса на Уелс, но не я използва от уважение към предишната ѝ носителка Даяна.

3. Камила е „херцогинята на Ротези“

В Шотландия е известна като „херцогинята на Ротези“.

4. Тя има два чуждестранни ордена

Орден „Звезда на Меланезия" (Нова Гвинея) 2012 г. и Grand-Croix, който е национален орден във Франция от 2014 г.

5. Камила обича кучета

Снимка: Getty Images

Точно както и кралица Елизабет II, Камила обича своите кучета. През 2011 г. тя осиновява кученце Джак Ръсел териер на име Бет, което е първото ѝ спасено кученце от приют. За да прави компания на Бет, през 2012 г. тя осиновява още един Джак Ръсел на име Блубел.

6. Тя е патрон на благотворителната организация

Снимка: Getty Images

Medical Detection Dogs е организация за кучета, които се обучават да откриват различни заболявания. 

7. Тя се занимава с благотворителност

Камила участва в над 90 благотворителни организации в областта на здравеопазването, грамотността, подпомагането на жертви на изнасилване и сексуално насилие и домашно насилие и др.

8. Камила има висока степен на образование

Снимка: Getty Images

Кралицата – консорт за първи път посещава училище в Dumbrells School, в Съсекс. След това учи в Queen's Gate в Южен Кенсингтън. Посещава училището Mon Fertile в Швейцария, а след това учи в Британския институт в Париж.

9. Предпочита да се занимава с градинарство у дома

Камила обича заниманията на открито, като ездата и лова, а градинарството е една от нейните страсти. "Бих била в градината си по цял ден, всеки ден, ако ми беше позволено", каза тя пред People.