Моделът Емили Сиърс сподели за “сюреалистичното” преживяване, което е имала. Тя се е подложила на мозъчна операция, но се е наложило да бъде будна през цялото време и да разговаря с лекарите, за да са сигурни, че няма да засегнат важна част от мозъка ѝ.

Неотдавна 35-годишната жена е припаднала докато е пазарувала. Веднага я откарали в болница и там лекарите установили, че в мозъка ѝ има тумор, който причинява епилептични припадъци. Емили е трябвало да избера дали да се подложи на плашещата операция или цял живот да приема медикаменти, които да намаляват ефекта от тумора в главата ѝ. Тя е постъпила смело и се е подложила на операцията.

В инстаграм тя сподели какво е било усещането да си буден, докато някой оперира мозъка ти.

“Тъй като каверномът се намираше в предната половина на мозъка ми, имаше опасност да загубя способността си да говоря.”

Снимка: Getty Images

Именно за да се избегне това, лекарите са били принудени да оставят пациентката будна, докато извършват операцията. През цялото време младата жена е разговаряла с тях.

“Спомням си всеки момент от операцията. Имаше двама хирурзи и единият ми помаха. Беше точно толкова странно и сюреалистично, колкото звучи.”

Преживяването я е оставило с нова перспектива за живота и човешкото тяло: “Респектът ми към човешкото тяло, ум и душа се задълбочи. Благодарна съм за възможността да имам достъп до здравеопазване, за това, че заболяването ми можеше да се излекува и за подкрепата на приятелите ми, семейството, колегите ми и невероятния ми мъж.”