Меган Маркъл е гост-редактор за новия брой на сп. Vogue. Херцогинята на Съсекс е популярна като актриса преди да се омъжи за принц Хари, но това не е единственият й талант. Калифорнийката се е занимавала успешно и с калиграфия. Може би талантът, който е спечелил принц Хари обаче, е откритата й доброта. Маркъл е участвала в множество благотворителни кампании и организации. Феминистка от малка, тя винаги е имала категорична позиция относно женския образ в обществото.

Възможно е това да е причината като гост-редактор на Vogue да избере за основна тема на броя „Силите на промяната“. В нея 15 жени разказват вдъхновяващите си истории. Те са с различни професии и мечти, но общото между тях е, че преминават границите на общоприетите норми и се стремят да променят обществата към по-добро.

Меган споделя, че иска броят й да е като вкусно ястие – от първата до последната хапка да носи наслада. Ето защо херцогинята на Съсекс избира да интервюира Мишел Обама за своята последна страница към рубриката „Въпроси и отговори“.  Предишната Първа дама на САЩ е известна и със своята програма „Girls Opportunity Allianz”, която се занимава с предоставянето на възможности за образование на млади момичета. Друга популярна кампанията на Мишел Обама беше и тази срещу затлъстяването на децата в Америка. Маркъл задава простички въпроси на Обама за развлекателната последна рубрика на броя, но отговорите са вдъхновяващи, точно като самата Мишел.

Гост-редакторът на британския Vogue насочва темата на интервюто по-скоро към майчинството. На въпроса „На какво те научи това да си родител?“ Мишел отговаря с неочакваните думи: „Да бъда майка за мен беше като майсторски клас да се научиш да прощаваш“. Съпругата на първия чернокож американски президент добавя, че „една майка не е нужно да отъпква пътя на децата си като булдозер, а да бъде сигурното място, където те да се приземят, когато падат“. Мишел допълва: „Майчинството ме научи, че през повечето време моята работа е да давам свобода на децата си да се развиват към това, което те искат да бъдат, а не онова, което аз искам за тях или което аз съм искала да бъда на тяхната възраст“.

Ако се чудите какви съвети дава госпожа Обама на дъщерите си, отговорът можете да намерите под втория въпрос на интервюто. Майката на две момичета споделя, че винаги ги насърчава да следват своя си път, защото „няма предначертан такъв“. Съветът, който Мишел винаги дава на дъщерите си, е: „Не отваряйте кутиите, които си мислите, че трябва. Продължавайте да опитвате от нови и различни преживявания, докато не намерите онова, което чувствате за правилно“.

Един от въпросите на Меган е свързан с разликите във възпитанието на момче и момиче. Относно това Мишел казва, че би възпитала и момче „по абсолютно същия начин“. А след това разказва за липсата на деление спрямо нея и брат й.

Колкото до програмата си за подпомагане на млади момичета да се образоват, Мишел казва, че я създава, защото вярва в потенциала на всяка една жена, която със знания може да подобри както своя собствен живот, така и на хората около себе си.

Майчинската любов на жената до Барак Обама си проличава и в последния отговор от интервюто, който е на въпроса „Кой е най-красивият звук, който си чувала през живота си?“. Мишел разказва, че винаги ще си спомня с най-много любов звуците, които дъщерите са издавали като бебета, докато спят. Въпреки умората, която е изпитвала като майка на новородени, тя разказва за магическата атмосфера, която обхваща домът, когато в него има дете.