Меган Маркъл е разговаряла с млади момичета по важни въпроси, свързани с младежта и онлайн поведението им, в навечерието на Международния ден на момичето. Херцогинята на Съсекс е споделила с тийнейджърите, че е един от най-тормозените хора в света.

Лариса Мей, основателка на #HalfTheStory, организация с нестопанска цел, насочена към подобряване на връзката на младите хора с технологиите, разказа пред Vanity Fair за личните разговори, които 43-годишната Меган е провела с група тийнейджъри в Санта Барбара, Калифорния, на 2 октомври.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Обсъждахме куп сценарии, и Меган разказа, че е един от най-тормозените хора в света“, спомня си Мей.

„Накарахме момичетата да показват малки знаци с емотикони и да говорят за това как всеки един от тези сценарии би им повлиял емоционално“, добавя тя.

Благотворителната фондация на Меган и Хари – Archewell, заедно с още няколко организации обявиха партньорство точно в Международния ден на момичето, който е на 11 октомври. Заедно организациите създадоха програма, наречена Social Media U - образователна инициатива, която ще „снабди момичетата с основните инструменти, за да просперират в дигиталната ера, като същевременно насърчи по-здравословни и балансирани отношения с технологиите“, се казва в изявление на фондация Archewell.

 

В предишни интервюта Меган откровено разказва за личния си опит с онлайн тормоза, на който е подлагана.

Снимка: Getty Images

Когато си преживял някаква болка или травма, вярвам, че част от пътя ни към изцеление - със сигурност част от моя - е да можем да бъдем наистина открити и да говорим за това“, каза тя през август в предаването CBS Sunday Morning.

Наистина се опитах да разкажа за моите преживявания, но смятам, че никога не бих искала някой друг да се чувства по този начин и никога не бих искала някой друг да прави такива планове“ допълва още 43-годишната майка на две деца.